GRATIS VERZENDING VANAF €40,-*

Powered by HuraTips.Com

Herfstvakantie pret: 7 leuke activiteiten met kinderen

Herfstvakantie pret: 7 leuke activiteiten met kinderen

De herfstvakantie staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is voor plezier, avonturen en het genieten van de prachtige herfstkleuren. Heb je nog geen plannen gemaakt? Geen zorgen! We hebben een lijst samengesteld met 7 geweldige activiteiten die je met je kinderen kunt doen tijdens deze gezellige herfstperiode. Activiteiten die niet veel hoeven te kosten en die je op ieder moment van de dag kunt doen. Laten we er samen op uit trekken!

  1. Hutten bouwen

Herfstweer kan wisselvallig zijn, maar dat weerhoudt ons er niet van om creatief te zijn! Verzamel takken, bladeren en dekens om je eigen gezellige herfsthut te bouwen in de tuin of in het bos. Je kunt er zelfs een picknick in houden. Heb je geen tuin en is het te slecht weer om naar het bos te gaan? Bouw dan een hut in huis, met dekens en stoelen. Wij weten bijna zeker dat je kind(eren) dit geweldig zullen vinden!

  1. Kastanjes rapen om mee te knutselen

Ga samen met je kinderen op zoek naar glanzende kastanjes in het park, het bos of gewoon op straat. Raap ze op, zoek de mooiste uit en ga met ze aan de slag! Maak schattige dieren, zoals egels of uilen, met behulp van kastanjes, verf en wiebeloogjes. Of maak een echt spinnenweb met saté prikkers en wol! Laat je kinderen hun creativiteit de vrije loop laten.

  1. Blaadjes beschilderen 

Ga naar buiten en verzamel kleurrijke herfstbladeren. Neem ze mee naar huis en laat je kinderen er prachtige schilderijen van maken met aquarelverf. Het is een geweldige manier om de herfstkleuren in huis te halen. 

  1. Bosbingo

Als je op zoek bent naar een leuke en educatieve activiteit om samen met je kinderen te doen, dan hebben we het perfecte idee voor je: Bosbingo! Ja, we blijven nog even in de natuur want de herfst dient zich prima voor buiten activiteiten. Laat je kinderen op een speelse manier kennismaken met de magische wereld van het bos terwijl ze op jacht gaan naar natuurlijke schatten en geheimen.

Deze activiteit vraagt wat voorbereiding en is helemaal aan te passen op de leeftijd van de kinderen. Voordat je het bos in gaat, maak je verschillende bosbingo kaarten. Deze kaarten bevatten afbeeldingen en/of namen van verschillende dingen die je in het bos kunt vinden, zoals eikels, paddenstoelen, vogelnesten, en nog veel meer. Maak genoeg kaarten zodat elk gezinslid er één heeft. Je kunt ze ook zelf decoreren om het extra leuk te maken! Verzin van tevoren een prijs voor degene die de eerste bingo weet te behalen. Je hebt gegarandeerd een leuke en leerzame middag!

  1. Pompoen uithollen

Herfst en pompoenen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden! Halloween staat immers ook alweer bijna voor de deur, nog meer reden voor het uithollen van pompoenen! Ga samen met je kinderen naar de plaatselijke markt of kwekerij om een mooie pompoen uit te kiezen. Snijd er enge gezichten in en zet er een kaarsje in om een spookachtige sfeer te creëren.

  1. Halloween voorbereidingen

 Bereid je samen met je kinderen voor op Halloween door kostuums te maken, enge verhalen te vertellen en decoraties te knutselen. Vergeet niet om lekkere traktaties voor te bereiden voor als de trick-or-treaters langskomen! 

  1. Bakken

Niets ruikt zo heerlijk als zelfgebakken lekkernijen op een herfstdag. Bak samen met je kinderen pompoentaart, appel muffins of koekjes versierd met herfstige glazuur. Geniet van het samen bakken en smullen van deze heerlijke traktaties.

De herfstvakantie biedt tal van mogelijkheden om quality time door te brengen met je kinderen en nieuwe herinneringen te creëren. Laat je inspireren door deze activiteiten en beleef een geweldige herfstvakantie vol plezier en avontuur! Ben je nog opzoek naar wat toffe outfits om je kind de herfst en winter door te laten komen? Vergeet dan vooral niet onze nieuwste collectie te bekijken! Veel plezier!