GRATIS VERZENDING VANAF €40,-*

Powered by HuraTips.Com

Op pad met een goed gevulde luiertas, zo doe je dat!

Op pad met een goed gevulde luiertas, zo doe je dat!

Er moeten een heleboel spullen mee als je op pad gaat met je kleintje. Al die spullen meesjouwen kan een hele opgave zijn, gelukkig is daar de luiertas! Maar wat neem je precies mee en wat mag absoluut niet ontbreken in jouw luiertas? Op deze vraag geven we je hieronder het antwoord. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Allereerst kijken we naar de luiertas zelf. Heb je al een luiertas? Is deze ruim genoeg of net iets te klein? Een praktische luiertas vinden kan een opgave zijn, een luiertas kopen die aan al jouw wensen voldoet vergt nogal wat research. Je kunt jezelf afvragen; wil je een specifiek merk luiertas, wil je een mooie luiertas of zoek je vooral een handige luiertas? Wil je een stoere luiertas of ga je liever voor een luxe luiertas? De mooiste luiertassen van Benni & Ninni vind je hier.  

De onmisbare items in jouw luiertas

Oké genoeg over de tas zelf want hoe weet je nou welke luiertas voor jou werkt als je nog niet weet wat er allemaal in moet passen? Over het algemeen zijn er een aantal producten onmisbaar in de luiertas. Om het inpakken van jouw luiertas wat makkelijker te maken hebben we een aantal gemakkelijke inpaklijstjes voor je gemaakt. Zo hebben we een lijstje met basics, een lijstje voor items die onmisbaar zijn als je borstvoeding geeft en ook een lijstje met items die je niet wilt vergeten als je flesvoeding geeft.

De basics & het verschonen

Laten we beginnen bij de basics en misschien wel het belangrijkste onderdeel, het verschonen. De naam, een luiertas, zegt het eigenlijk al; je wilt luiers bij je hebben. Naast luiers is het dan ook handig om in ieder geval billendoekjes bij je te hebben. Hydrofiele doeken vallen ook onder het rijtje onmisbare basics, net als een schoon setje kleding. Een ongelukje zit in een klein hoekje en er is niks vervelender dan je kleintje niet te kunnen verschonen als het nodig is. Hieronder een checklist van alle basics welke standaard in jouw luiertas behoren:

Je luiertas inpakken bij borstvoeding

Oké, we hebben de basics besproken. Als het goed is heb je de basics die jij belangrijk vindt nu in je luiertas zitten of in ieder geval aan je checklist toegevoegd. Dan gaan we nog een stapje verder. Geef je borstvoeding? Dan wil je de volgende items graag bij je hebben als je van huis gaat. Aanvullende checklist bij borstvoeding:

  • Zoogkompressen
  • Borstvoedingsdoek

Je luiertas inpakken bij flesvoeding

Geef je flesvoeding dan is bovenstaande wellicht niet heel interessant. Bij flesvoeding heb je namelijk een aantal andere items die je niet wilt vergeten. Hieronder de checklist:

  • Water
  • Melkpoeder
  • Een flesje
  • Flessenwarmer

Als je dit bij je hebt ben je namelijk altijd in staat om jouw baby te voeden als het nodig is. Je wilt immers niet je hele schema in de war schoppen omdat je een dagje weggaat, toch?

Ieder seizoen is anders

Als laatste willen we je graag nog een paar seizoensgebonden tips geven. In de zomer is het namelijk handig om zonnebrandcrème en eventueel een zonnehoedje toe te voegen aan je lijstje. Tijdens de seizoenswisselingen is een extra dekentje of vestje wellicht handig, dit is natuurlijk afhankelijk van de temperatuur op dat moment. In de winter zijn een mutsje en handschoenen bijna onmisbaar! 

Nu je dit allemaal weet kun je gemakkelijk de inhoud van je luiertas samenstellen. Zo vergeet je nooit meer de nodige essentials en ben je altijd goed voorbereid op onverwachte situaties. Zo ga je met een gerust gevoel op stap met je baby!