GRATIS VERZENDING VANAF €40,-*

Powered by HuraTips.Com

Zo kom je de kraamweek door: 6 praktische tips

Zo kom je de kraamweek door: 6 praktische tips

De kraamweek kan een van de meest bijzondere, maar ook meest uitdagende weken zijn in het leven van een (nieuwe) moeder. Het is belangrijk om jezelf goed voor te bereiden op deze tijd, zodat je je kunt richten op het herstel en verzorgen van je baby. Een goede voorbereiding geeft veel rust. In deze blog delen wij praktische tips om de kraamweek een stukje makkelijker te maken. 

Maak een voorraad luiers en babydoekjes

Luiers en babydoekjes zijn twee van de belangrijkste items die je nodig hebt tijdens de kraamweek. Het is daarom handig om van tevoren een voorraad in te slaan. Het is aan te raden om minimaal 10 tot 12 luiers per dag te hebben voor de eerste dagen na de bevalling. Zorg er ook voor dat je voldoende babydoekjes hebt. Niks is natuurlijk vervelender dan erachter komen dat je luiers of babydoekjes op zijn.

Koop voldoende kraamverband

Tijdens de kraamweek zal je nog veel bloed verliezen. Het is daarom belangrijk om voldoende kraamverband in huis te hebben. Kraamverband is speciaal ontworpen voor deze periode en biedt de nodige bescherming en absorptie. Het is aan te raden om minimaal twee tot drie pakken kraamverband in huis te hebben. Beter te veel dan te weinig, het zal veel rust geven als je je niet druk hoeft te maken om deze ‘basisbehoeften’.

Zorg voor voldoende voeding

Als je borstvoeding geeft, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende voeding. Dit betekent dat je voldoende eten en drinken moet hebben om je melkproductie op gang te houden. Het is aan te raden om gezonde en voedzame maaltijden te bereiden en veel water te drinken. Dit is overigens ook erg belangrijk voor een goed herstel. Als je flesvoeding geeft, zorg er dan voor dat je voldoende flesjes en melkpoeder hebt ingeslagen.

Maak een lijst met belangrijke telefoonnummers

Het kan handig zijn om van tevoren een lijst te maken met belangrijke telefoonnummers, zoals het nummer van de verloskundige, de huisarts en het ziekenhuis. Zo heb je deze nummers altijd bij de hand als je ze nodig hebt. Leg deze telefoonnummers op een handige plek dat ook andere mensen deze gemakkelijk kunnen vinden mocht dit nodig zijn 

Maak het huis schoon en opgeruimd

Een schoon en opgeruimd huis kan bijdragen aan een rustige en ontspannen kraamweek. Het is daarom aan te raden om het huis schoon te maken en op te ruimen voordat je bevalt. Zo hoef je je tijdens de kraamweek geen zorgen te maken over het huishouden en kun je je richten op het verzorgen van je baby.

Maak een planning voor bezoek

In de kraamweek kan het bezoek van familie en vrienden heel fijn zijn, maar het kan ook veel energie kosten. Maak daarom van tevoren een planning voor het bezoek. Spreek bijvoorbeeld af dat bezoek alleen welkom is tussen bepaalde tijden en dat je maximaal een uur per keer wilt ontvangen. Zo voorkom je dat je overweldigd raakt en de hele dag bezoek hebt. Het is ook oké om nee te zeggen tegen bezoek als je daar behoefte aan hebt. Een planning kan natuurlijk helemaal aangepast worden op jouw behoeften en wensen.

Zorg er daarnaast voor dat je tijdens het bezoek rust kunt nemen en je baby kunt voeden en verzorgen wanneer dat nodig is. Zet bijvoorbeeld een comfortabele stoel klaar in de babykamer, zodat je daar rustig kunt zitten. Vergeet ook niet om voldoende rust te nemen tussen het bezoek door, zodat je voldoende energie hebt om voor je baby te zorgen.

Met deze praktische tips vertrouwen wij erop dat je goed voorbereid bent op de kraamweek. Het belangrijkste is dat je geniet van deze mooie tijd. Met voldoende voeding, een goede voorraad aan verzorgingsspullen en een opgeruimd huis heb je heel wat zorgen minder. Dan kun jij je focussen op je herstel, je baby en het bezoek!