GRATIS VERZENDING VANAF €40,-*

Powered by HuraTips.Com

Welk speelgoed is geschikt voor de leeftijd van mijn kindje?

Welk speelgoed is geschikt voor de leeftijd van mijn kindje?

Je kleintje is geboren en groeit enorm snel. Waar je baby eerst voornamelijk slaapt ontwikkelt zich dat in periodes van spelen en leren. Maar wat is het meest geschikte babyspeeltje voor de leeftijd van jouw kleine? Je wilt natuurlijk dat je baby zich vermaakt maar ook dat het speelgoed de ontwikkeling stimuleert. Wij helpen je graag het geschikte speelgoed, passend bij de leeftijd van jouw kleintje, te vinden. Lees je mee?

Speelgoed voor baby’s

Voor de allerkleinsten onder ons is alles nieuw. Je kleine spruit groeit als kool en de ontwikkeling van zintuigen volgen elkaar in rap tempo op. Zo ontwikkelt het zicht van je kleintje zich al in de eerste drie maanden! Kijken naar iets wat beweegt is al snel een leuke bezigheid. Naast dat je je baby graag zoveel mogelijk liefde en aandacht geeft, wil je natuurlijk ook dat je baby zichzelf leert vermaken. Vroeg geleerd is oud gedaan, toch? Maar welk speelgoed is geschikt? Het liefst ga je voor speelgoed dat de zintuigen prikkelt, zoals: felle kleuren, duidelijke lijnen en verschillende vormen. Speelgoed dat de zintuigen prikkelt is het meest geschikt als je de ontwikkeling van je baby wilt stimuleren. Een aantal voorbeelden van geschikt babyspeelgoed zijn muziekknuffels, box mobielen of (houten) rammelaars. 

Speelgoed kan ervoor zorgen dat je kind spelenderwijs zijn of haar fantasie, motoriek en ruimtelijk inzicht leert gebruiken. Er is tegenwoordig heel veel speelgoed te verkrijgen maar wat is nou het juiste speelgoed voor de leeftijd van jouw kleine? De favoriete babyspeeltjes van Benni & Ninni:

  • Babyspeelgoed 0 tot 4 maanden

Baby’s maken kennis met de wereld, hun zintuigen ontwikkelen zich. Vanaf de eerste maanden kijkt je baby naar alles dat beweegt, vanaf drie maanden gaat je baby daar ook aan voelen en naar grijpen. Geschikt zijn onder andere zachte knuffels en grijpspeeltjes voor boven de kinderwagen of wieg. Kijk eens tussen onze lieve knuffels. Deze knuffel van Cottonbaby is een echte aanrader. Voor je het weet is het de favoriete knuffel van je kleintje en moet deze overal mee naar toe. Een ware vriend!  

  • Babyspeelgoed 4 tot 6 maanden

Vanaf vier maanden kan je kleintje last krijgen van doorkomende tandjes. Een bijtring kan ervoor zorgen dat je kleintje minder pijn ervaart en een muziekdoosje zorgt voor afleiding. Er zijn verschillende soorten bijtringen. Zo heb je een houten bijtring, siliconen bijtring of een koelbijtring maar ook deze vriendelijke en verkoelende bijtring van Sophie de Giraf zal gegarandeerd een succes zijn voor je kleintje. 

  • Babyspeelgoed 6 tot 9 maanden

Vanaf 6 maanden begint je kleintje actief met brabbelen. Je baby gaat woorden en liedjes herkennen en luistert (soms) aandachtig. Voor baby’s rond de zes maanden is een muziek mobiel of muziek knuffel heel geschikt. Daarnaast speelt je kleintje graag met kartonnen boekjes of brabbelt naar zichzelf in een onbreekbaar spiegeltje. Deze Little Dutch muziek mobiel is een echte eye-catcher boven de box of het ledikantje! 

  • Babyspeelgoed 9 tot 12 maanden

Rammelaars, wij krijgen er geen genoeg van. Een rammelaar is al vanaf een leeftijd van 3 maanden geschikt. Maar om het daadwerkelijk te gebruiken is het belangrijk dat je kleintje de rammelaar goed kan vasthouden en dat lukt je kleine vanaf 9 maanden. Ermee spelen en ondertussen de geluidjes horen zorgt voor veel plezier. Daarnaast helpen de geluiden bij het stimuleren van de auditieve ontwikkeling van je kleintje. Wij zijn helemaal verliefd op deze gehaakte rammelaar van Luppa. We hebben verschillende varianten in onze webshop!  

Speelgoed voor dreumesen

Wat groeien ze snel he, die mini mensjes. Jouw kleintje is inmiddels geen baby meer maar een echte dreumes die zich steeds makkelijker voortbeweegt. De zintuigen ontwikkelen zich razendsnel en dan hebben we het nog niet eens over de ontwikkelde motoriek. Tijd dus voor wat nieuw speelgoed dat past bij deze nieuwe fase. Geschikt speelgoed voor deze leeftijd is onder andere de stapeltoren en het activiteitenpaneel. Benni & Ninni heeft een regenboog stapeltoren in het assortiment, door de verschillende kleurtjes is deze extra leuk voor je kleine! En wat vind je van deze houten activiteiten kubus van Lelin? Hiermee valt er altijd iets nieuws te ontdekken!

Speelgoed voor peuters

Je kindje heeft inmiddels de leeftijd van 2 jaar bereikt en doet er een schepje bovenop. Je kleintje leert veel, groeit hard en ontwikkelt meer sociale vaardigheden. Om al deze ontwikkelingen te stimuleren kun je gaan voor knuffels en interactief babyspeelgoed. Je peuter kan met veel fantasie hele gesprekken voeren met de knuffels. Zo zijn de Tikiri diertjes voor in bad ook heel geschikt, de diertjes maken badderen nóg leuker! Op deze leeftijd wordt ook het puzzelen erg interessant, het maken van een puzzel wordt namelijk steeds makkelijker en je kleintje zal steeds meer vormen en kleuren gaan herkennen.

Speelgoed voor kleuters

Ook voor kleuters heeft Benni & Ninni natuurlijk geschikt speelgoed. Kleuters vinden het erg leuk om in een rollenspel te duiken. De gesprekken die kinderen in deze levensfase voeren zullen ook steeds een stapje verder gaan. Hun wilde fantasie maakt ruimte voor alledaagse gesprekken en rolverdeling, knuffels zijn dus nog steeds geschikt! Daarnaast zal je kleintje op deze leeftijd meer buiten gaan verkennen met bijvoorbeeld een fietsje, stepje of rolschaatsen. Je kleintje barst waarschijnlijk van de energie en buitenspelen was nog nooit zo leuk!

We hebben je nu een hele hoop inspiratie gegeven. Van houten babyspeelgoed tot een siliconen stapeltoren en niet te vergeten de Tikiri diertjes. Kortom; er is keuze genoeg bij Benni & Ninni. Benieuwd naar het hele assortiment? Klik dan hier.